Aanmelden Startpagina

Indien u uw website wilt aanmelden bij een startpagina, dan bieden de meeste startpagina websites de mogelijkheid om een linktip in te sturen. Hier is meestal een apart formulier voor aanwezig op de website. In dit formulier kunt u aangeven op welke dochterpagina u graag een link wilt en in welke rubriek. Ook kan er vaak een gewenste linktitel worden opgegegeven. Tenslotte wordt om de link (ook wel URL genoemd) en uw e-mailadres gevraagd.


Niet altijd ontvangt u van de paginabeheerder een reactie. U kunt dan opnieuw een linktip indienen maar dat heeft niet altijd zin. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u geen reactie ontvangt. Natuurlijk kan het zijn dat de paginabeheerder geen zin heeft om uw linktip te beantwoorden, maar er kan ook sprake zijn van allerlei technische mankementen, waardoor het zomaar kan dat de paginabeheerder uw e-mail niet eens ontvangen of gezien heeft. Er kan bijvoorbeeld het volgende mis gaan:


  1. Er kan een fout in het script zitten waardoor er geen e-mail naar de paginabeheerder wordt gestuurd;
  2. De linktip kan door een fout naar de verkeerde paginabeheerder of een verkeerd e-mailadres worden gestuurd;
  3. De linktip kan bij de paginabeheerder in de spambox terecht komen;
  4. De beheerder heeft simpelweg het e-mailtje over het hoofd gezien of geen tijd om te reageren;
  5. De beheerder kan niet meer inloggen op de pagina en zodoende uw link niet toevoegen.

Als alternatief op het aanmelden van uw website bij de startpagina's, kunt u ook een eigen startpagina maken. Het voordeel daarbij is dat u niet hoeft te wachten tot een link wordt geplaatst. U plaatst zelf de link en deze is direct online zichtbaar. Soms dient u een minimum aantal links op uw startpagina toe te voegen om te zorgen dat de startpagina niet na enkele weken wordt verwijderd. Dit is niet bij iedere startpagina direct duidelijk. Wanneer u 30 links toevoegt op uw startpagina, zit u zeker goed. Weet u niet welke 30 links u moet plaatsen? Via Google kunt u websites zoeken die relevant zijn voor uw onderwerp. Naar deze websites kunt u linken vanuit uw startpagina om zo het aantal links aan te vullen tot en met 30.

Build your free website with Moonfruit