Eigen Startpagina Maken

Het maken van een startpagina is vrij eenvoudig. Het mooie van startpagina's is, is dat zij zijn opgezet om mensen zonder verstand van programmeren toch de mogelijkheid te geven om hun eigen linkpagina te maken. Wellicht weet u niet waar u moet beginnen en daar gaat dit artikel u bij helpen.


Meestal begint het met zoeken naar één of meer websites waar het is toegestaan om uw eigen startpagina aan te maken. Meestal kunt u op de voorpagina van de website al een link vinden naar een registratieformulier. Wat ook regelmatig voorkomt, is dat er op de homepagina een blokje staat "Pagina nog vrij?" en dat u daar een subdomein kunt invullen. Indien het subdomein nog vrij is, verschijnt er een formulier waarmee u zich kunt registreren als nieuwe paginabeheerder van dat subdomein.


Maar er zijn ook websites waar u zich eerst als gebruiker dient te registrereren en pas na registratie en inloggen de mogelijkheid heeft om een nieuwe startpagina aan te maken. Het maakt eigenlijk niet veel uit, want qua beheer is de werking van veel startpagina websites ongeveer hetzelfde. Een knop ziet er dan net iets anders uit of men maakt een rubriek op een net iets andere manier aan. U bent er vrij snel achter hoe de dingen precies werken in het beheergedeelte.


Bij iedere startpagina website is het idee dat u eerst rubrieken aanmaakt op uw startpagina. Bij veel startpagina websites worden deze rubrieken ook wel categorieën genoemd. In deze categorieën plaatst u de links. De categorieën hebben een titel. Het is aan te raden om voor iedere categorie een titel te kiezen die beschrijft waar de links in die categorie over gaan. Waar startpagina's vaak over een bepaald onderwerp gaan, kunt u de rubrieken in feite opdelen in subonderwerpen. Heeft u bijvoorbeeld een startpagina "sport" dan kan dat weer worden ingedeeld in balsport, vechtsport, atletiek, et cetera.


In sommige gevallen kunt u ook namen van steden en provincies gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer links op uw startpagina per regio zijn in te delen. Denk bijvoorbeeld aan een startpagina met links naar makelaars. De makelaars kunnen dan prima per stad worden ingedeeld waarbij iedere stad een categorie krijgt.

Build your free website with Moonfruit